Over Landmark

Over Landmark (en over mijzelf)

Even voorstellen...
mijn naam is Edwin Bruining (1969) en ik ben deze site gestart nadat mijn foto's al enige tijd op ZOOM.nl hebben gestaan en deze site qua opmaak en mogelijkheden niet meer aan mijn wensen voldeed. De reden waarom ik het Landmark Photography heb genoemd is omdat ik met landschapsfotografie ben begonnen.
Email: info@landmarkphotography.nl
Een beroemde landschapfotograaf zei ooit...

"There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept,"

Ansel Adams 1902-1984.

In 2005 ben ik begonnen met fotografie, ik kocht een Canon EOS 350D met een 18-200mm lens van Sigma en na wat experimenteren met de camera kwamen er redelijke foto’s op de computer terecht. Favoriet voor mij is, zoals je inmiddels weet en kan zien, Landschapsfotografie of ook wel Outdoor fotografie. Fotograferen in de natuur is fantastisch en rustgevend. Zeker omdat de maatschappij toch al erg hectisch is, is dit voor mij een goede manier om te onthaasten. De klok bestaat alleen bij het fotograferen om te bepalen wanneer ik wil vertrekken naar een locatie met met de bedoeling het beste licht te kunnen gebruiken. Verder ben ik tijdens fotograferen de tijd kwijt.

Toen ik net begon met fotograferen was ik niet echt tevreden over de resultaten die ik behaalde met het zelf aanmodderen, er moet meer in fotograferen zitten dacht ik. Na veel boeken lezen en diverse workshops is alles in een versnelling gekomen. Op deze manier kom je sneller tot verbetering van je techniek, er is alleen echter maar alleen een manier om mooie foto’s te kunnen maken en dat is… Doen!
Veel fotograferen en je werk laten beoordelen is de enige manier om beter te worden in je hobby – het is en blijft voor mij een hobby met een knipoog naar professioneel- dat is voor mij de uitdaging van fotograferen. Ofwel foto’s te maken die voldoen aan de professionele standaard.
Je bent ook nooit klaar met leren fotograferen, er is altijd wel ergens een verbetering te behalen. Blijf ook niet steken bij één soort fotografie, probeer ook eens een ander soort fotografie. Hiervan leer je nieuwe technieken en een frisse kijk op onderwerpen om te fotograferen. Zoals je kunt zien blijf ik zeker niet alleen landschappen fotograferen.